top of page

AKREP BURCUNDA YENİAY KATHARSİS/ARINMA ZAMANI

28 Ekim 2019 saat 5:38’de 4 derece Akrep burcunda bir yeniay gerçekleşiyor.


Akrep burcunun yönelimi nüfuz etmek, derinlere inerek idrak etmek, sezgilerini kullanarak dikkatle incelemektir. Akrep psikolojik manada dönüşümün burcudur. Cehenneme yolculuk yapıp küllerinden yeniden doğar. Yanı sıra, Akrep burcu ölüm teması ve ölüme yakın tecrübelerle de alakalıdır. Bu yeniayın Uranüs ile karşıt açısı bulunmakta. Dolayısıyla, ani, beklenmedik ve çok hızlı durumlar ve olaylarla karşılaşmamız mümkün. Bir konu ile ilgili ani değişimler, hızlı farkındalık kazanmalar buna bağlı hem ruhsal, mental ve fiziksel arınmalar, beklenmedik ölümler meydana gelebilir. Bundan başka, duygusal anlamda gerginlikler ve tepkisel davranışlar da yaşanabilir.


Yeniayın yönetici gezegeni Mars Terazi burcunda ve Satürn ile partil kare açıda. Bu bağlamda, yüksek bir negatif enerji söz konusu. Sabırsızlık, saldırgan ve kaba davranışlar görülebilir. Klasik astrolojide Mars küçük malefik(kötücül), Satürn ise büyük malefiktir. Fakat Satürn kendi yönettiği burçta Oğlakta güçlü. Mars Terazide zararlı çalışır. Satürn'un Terazi burcunda ve Mars'in da Oğlak burcunda yüceldigini göz önüne alırsak, (yucelimsel ağırlama) hayatımızda özelikle her türlü ikili ilişkilerimiz bağlamında adalet yerini bulabilir ve taşlar yerine oturabilir. Örneğin, kardeşimizle ile olan ilişkimizde bir sorun yasıyorsak belli bir süredir ve karşı tarafın bize yaptığı bir faul, haksızlık varsa ya da tam tersi, konu tartışarak ve hatta sözlü saldırı ve kavga boyutunda meydana gelerek ilişki tamamen kopup köprüler atılabilir. Bu anlamda, çok üzülmemek gerekir. Çünkü her şerde bir hayırın olduğunu aklımıza getirmemiz gerekiyor. Bunlara ek olarak, enerji blokajları yaşayabiliriz. Yanı sıra, kendimizi kontrol altına almamiz gereken konularda gereken gücü ve iradeyi kendimizde bulabiliriz. Başka bir deyişle, disipline olmamiz gereken şeyleri hayata geçirebiliriz. Aşırı çalışıp kendimize gereksiz yükler de yükleme eğiliminde olabiliriz. Bundan başka, Ayrıca, Mars’ın Pluto ile de yakınlaşan bir kare açısı var. Dolayısıyla, her türlü ikili ilişkilerde göze göz dişe diş bir enerji de mevcut Akrep yeniayında. Kavgacı, inatçı, tahrik edici, patlayıcı, isyankar, zalim enerjiler de bulunmakta.


Akrep burcundaki yeniayın transneptünyen Apollon ile kavuşumu var. İtibar ve kendini göstermek, popülerlik temalarında hem negatif hem de pozitif enerjiler bir arada çalışabilir. Örneğin, bir kişi ani, tepkisel, kaba ve saldırgan bir davranışta bulunursa, bir anda itibari zedelenebilir ve gözden düşebilir çevresinde. Ya da bir kişi eğer bu enerjiyi pozitif yönde kullanabilirse, ona başarı, saygınlık ve tanınma getirebilir.


Yeniayın Tisiphone, Phaethon, Circe, House, Amor, Orpheus ve Hekate asteroidleriyle irtibatı bulunuyor. Bu bağlamda, akraba ilişkilerimizde hali hazırda bir sorun varsa, her iki taraf da hak ettiği şeyi bulabilir. Adalet yerini bulabilir bu anlamda. Bunun yanı sıra, sezgilerimizle doğru yolu bulmamız ve bununla ilişkili olarak arzu ettiğimiz yardımı bulmamız da gerçekleşebilir. Aşk konusunda ise, ayrılıklar ya da ilişkideki sorun her neyse halledip ilişki adeta yeniden doğabilir. Ev, araba, seyahatlerimizle ilgili konularda da gelişmeler meydana gelebilir. Öte yandan, ani ölümler ve intiharlar, aileye karşı işlenen suçlar gibi temalar da ön planda olabilir. Bu türden haberleri çevremizde duyabiliriz.


Sağlık bakımından ise, üreme organlarında bir takım rahatsızlıklar gündeme gelebilir: rahim ve prostat sorunları, mesane enfeksiyonları, hemoroidler, kasık fıtıkları, candida ve maya mantarı enfeksiyonları gibi hastalıklara açık bir yeniaydır bu. Ayrıca, yeniayın Uranüs ile olan karşıt açısı kalp ve tansiyon rahatsızlıklarını, panik atak gibi sinirsel rahatsızlıkları da ortaya çıkarabilir. Yeniayın yöneticisi Mars’ın Terazi burcunda bulunması bel ve böbrek bölgelerini de etkileyebilir.


Sevgiyle,

Burçin Borazan Tezay

Tanıtılan Yazılar
Daha sonra tekrar deneyin
Yayınlanan yazıları burada göreceksiniz.
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Henüz etiket yok.
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page