top of page

MARS KOVADA VE RETRO


Mars ilk önce 16 Mayıs-13 Ağustos 2018 tarihleri arasında Kova burcunda seyahat edecek ve 28 Haziran-13 Ağustos 2018 arasında retro olacak. Fakat 14 Ağustos-11 Eylül 2018 tarihinde Oğlak burcuna geri dönecek ve Oğlak burcundaki seyahati sırasında 28 Ağustos 2018 tarihinde tekrar düz hareketine başlayacak. Sonrasında ise, 12 Eylül-16 Kasım 2018 tarihinde Kova burcundaki yolculuğuna geri dönecek. Yani bizi epey uzun bir transit bekliyor.

Mars astrolojide bizim nasıl harekete geçtiğimizi, gücümüzü, enerjimizi ne yönde kullandığımızı ve gayretlerimizi sembolize eder. Aynı zamanda, savunma güdümüzü, nasıl savaştığımızı ve eğer düşersek nasıl yeniden ayağa kalktığımızı gösterir.

Mars Kova’nın Ingress (Giriş) haritasında 15 Mayıs 2018 tarihinde Boğa burcuna geçen Uranüs ile kare açı kurduğunu görmekteyiz ve Merkür ile de kare açısı bulunmakta. Dolayısıyla, bu dönemde enerjiler oldukça sert, isyankar ve gergin akabilir. Aynı zamanda, kazalara ve sakarlıklara da açık bir süreçtir. Deprem, heyelan, volkanik faaliyetlere çokça yol açabilir bu görünüm.

Bu süre zarfında, çokça tartışmalar ve gerginlikler yaşayabiliriz. Durumlar karşısında sinirli ve sabırsız davranma eğiliminde de olabiliriz. Hızlı ve aceleci karar vermek gibi durumlar sonradan pişmanlıklar yaratabilir çünkü fikirlerimiz sıkça değişebilir. Bundan başka, dilimiz keskin olabilir bir kılıç gibi adeta. Sinirlendiğimiz zamanlarda patavatsız ve düşüncesiz laflar da edebiliriz. Ayrıca, kafamızda planladığımız fikirlerimiz ve hayallerimiz tam da bizim istediğimiz gibi gerçekleşemeyebilir. Ayrıca, bu süre zarfında daha çok bireysel ve isyankar tavırlar sergilenebilir. Kendi bildiğimizde ısrar etme konusunda inatçı tavırlar da görülebilir.

Öte yandan, gelecek ile olan fikirlerimizi ve ideallerimizi hayata geçirmek adına planlar yapabiliriz ya da kısıtlandığımız durumlardan özgürleşmek adına harekete geçebiliriz. Toplumsal projelerde yer almak ve var olan arkadaş gruplarımızla daha çok bir araya gelmek için de hoş bir zaman dilimi. Bunun yanı sıra, toplumlarda bozuk olan bazı sistemlere karşı isyankar davranışlar ve başkaldırılar görülebilir. Teknolojide ve bilimde ortaya çıkan buluşların hayata geçirilmesi kolaylaşabilir.

Mars’ın geri harekette olduğu süreçte aksiyon almada tereddütler yaşayabilir, bir takım planlarımızı öteleyebiliriz ve bazı konularda gecikmeli durumlar oluşabilir. Bu dönemde Mars’ın agresif enerjisi içe yöneldiğinden dolayı öfke kontrolümüzü sağlamakta zorluklar ortaya çıkabilir. Başka bir deyişle, biriktirdiğimiz öfkemiz ve kızgınlıklarımız bir anda patlayabilir. Bunun sonucunda, doğal olarak nahoş ve istenmeyen durumlar meydana gelebilir. Bunlara ek olarak, Mars’ın geri harekette olduğu dönemde yeni bir işe ve spora başlamak uygun değildir çünkü uzun süreli olmaz. Spor yarım bırakılır ve işten de kovulma ya da ayrılma riski vardır. Ayrıca, bu süreçte, ameliyat olmak risk taşır, komplikasyonlara sebep olabilir.

Sağlık bakımından dolaşım sistemi ile ilgili hastalıklar oluşabilir. Bunun yanı sıra, baldırlar, topuklar, bacaklar, ayak bileklerinde sorunlar ortaya çıkabilir ve cerrahi müdahalelere sebebiyet verebilir. Ani kazalar ve elektrik çarpmaları da meydana gelebilir.

Sevgilerimle, Burçin Borazan Tezay

Tanıtılan Yazılar
Daha sonra tekrar deneyin
Yayınlanan yazıları burada göreceksiniz.
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Henüz etiket yok.
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page