top of page

AKREP BURCUNDA DOLUNAY: SARSAN VE YENİLEYEN ENERJİLER


30 Nisan 2018 saat 3:58’de 9 derece Akrep burcunda bir dolunay meydana gelecek. Etkileri 1 hafta öncesinde ve sonrasında görülmeye başlanır. Ay ve Güneş’in 180 derece açıyla karşı karşıya gelmesine dolunay denir. Dolunay zamanlarında içgüdülerimiz ve duygularımız yoğunlaşır. Öte yandan, gerilim ve stres de yaşanır. Yeni ay zamanı başlattığımız projelerimiz ya da aldığımız kararların ve takındığımız tavırların sonuçlarını almaya başlarız, her şey tam olarak görünür haldedir. Dolunay parlak ve göz alıcı ışığıyla tüm gerçekleri ve yalanları aydınlatır ve ortaya serer.

Dolunayın Ay düğümleriyle olan dik açısı bulunmakta. Burada önemli bir bilgi vermek istiyorum. Güneş ve Ay düğümlerinin kavuşum ve kare açı yaptığı dönemler Ay yalpalaması dönemleridir. Buna göre 17 Nisan 2018 – 9 Mayıs 2018 tarihleri arası Ay Yalpalaması dönemidir. Ay soldan sağa yalpalar çünkü Dünya’nın yer çekimi Ay üzerinde etki ederek kendine yaklaştırır ve böylece Ay Dünya’ya yakınlaştığında yörüngesinde daha hızlı hareket eder. Ay’ın dönüş oranı ortalama yörüngesel hızıyla eşleşir (biz bu nedenle Ay’ın sadece bir yüzünü görürüz), ama Ay’ın yörünge hızı, Dünya etrafındaki yörüngesinde tam daire şeklide olmadığından değişiklik göstermektedir. Böylece bu hız değişikliği dolayısıyla Ay soldan sağa doğru yalpalamaktadır.

Hal böyleyken, Akrep burcundaki bu dolunay hayli sert ve yoğun enerjileri ortaya serebilecek kapasitede. Haritada zaten Mars-Pluto kavuşumu mevcut. Zaten dolunayın yöneticisi de Mars. Akrep derinlerdeki dünya ile ilgili olan bir burçtur. Okült ve gizemli konuları içerir. Dolayısıyla, derinlerimizdeki bazı negatif duygusal durumlarımız su yüzüne çıkabilir. Bu nedenle, kendimizi gergin ve sıkıntılı hissedebiliriz. Ancak, bu olumsuz duygularımızı ele alıp iyileştirme ve geride bırakma zamanına işaret ediyor olabilir bu dolunay. Zaten Mars-Pluto kavuşumu dönüşüm yaratan bir enerjidir. Hayatımızdaki eskimiş ve pejmürde olmuş enerjileri geride bırakıp yeniye yer açmamız için bir fırsat verebilir bu görünümler. Bazı karmalarımızın çözülmesine olanak da sağlayabilir bu dolunay. Ayrıca, egolarımızı da törpülememiz de gerekmekte. Duygusal bağımlılıklarımız ya da fiziksel bağımlılıklarımız varsa bırakmak adına aksiyon alabiliriz.

Hayatımızda önemli bir yere sahip olan kadın ya da erkek figürleriyle olan problemler de ortaya çıkabilir ama bu sorunları halletmemiz gerekir. Sezgilerimizde ve yaratıcılığımızda artışlar da yaşayabiliriz. Somut ve soyut olan arasında denge kurmamız gerekebilir. Bunlara ek olarak, dolunayın Satürn ile aynı derecede olan olumlu açıları bulunmakta. Dolayısıyla, duygularımızda yine de kontrolü elden bırakmayacağımızı gösteriyor. Ayrıca, zorluklar karşısında dayanma gücümüzü ve içsel dengemizi koruyabiliriz. Kolektif anlamda bu görünüm politik ve sosyal ayaklanmalara, kazalara, sakarlıklara, patlamalara, yangınlara, deprem gibi doğal afetlere neden olabilir.

Sağlık bakımından, üreme ve idrar yollarında oluşabilecek hastalıklara ve ayrıca boğaz, boyun ve ensede meydana gelebilecek rahatsızlıklara neden olabilir bu dolunay.

Kaynaklar:

Tanıtılan Yazılar
Daha sonra tekrar deneyin
Yayınlanan yazıları burada göreceksiniz.
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Henüz etiket yok.
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page