top of page

⚷ CHIRON KOÇTA


Chiron 17 Nisan 2018 tarihinde Koç burcuna giriş yapacak fakat 27 Eylül 2018 tarihinde Balık burcuna tekrar geçecek ve 18 Şubat 2019 tarihine kadar Balık burcunda ilerledikten sonra artık tamamen 14 Nisan 2027 tarihine kadar Chiron Koç burcunda ilerleyecek. Öncelikle, şunu belirtmek istiyorum. Chiron İngiliz İngilizcesinde Şiron diye ve Amerikan İngilizcesinde Kayron diye okunmaktadır ama Kiron olarak da kullanılmaktadır. Ben direkt Chiron diye yazıyorum.

Chiron’a bazen bir asteroit denir ama astronomide sentor (Yunan mitolojisinde kısmen insan ve kısmen at görünümlü bir yaratıktır.) olarak sınıflandırılmıştır. Ona hangi ismi verirsek verelim Chiron’un işlevi oldukça önemlidir zira yaralarımıza şifa bulmamızı sağlar ve bizi aydınlığa çıkarır. Bu göksel cisim Uranüs ile Satürn arasında yer almaktadır. Satürn eskiyi ve bilgeliği, Uranüs ise yeniliği ve New age’i simgeler. Dolayısıyla, Chiron bu kavramlar arasında bir anahtar görevi görür. Zaten sembolü de anahtardır. Chiron’a genel anlamda “Yaralı Şifacı” denmektedir astrolojide. Yaralarımızı şifalandırmamız için bize verilen kozmik bir anahtardır ve derdimizin içindeki dermandır. Chiron bünyesinde hem eskiyi hem de yeniyi barındırır. İlk önce dertlerimizle hemhal olur ve çözüm arayışına gireriz ve eskinin içinde debelenip dururuz. Sonrasında aslında eski bakış açımızla yaramıza merhem bulamayacağımızı, yeni fikirler üretmemiz, bir çözüm yolu bulmamız ve eskiyi ardımızda bırakıp ileri doğru yol almamız gerektiğini anlarız ve işte o zaman farklı bir boyuta geçip derdimize bir çare bularak yaramıza merhem oluruz.

Chiron Koç burcunda güçlü bir var olma güdüsüne ve hayatta kalma arzusuna sahiptir. Kendini ifade etme, liderlik etme, ortaya koyma ve atılım yapma konularında yara almış olabilir, bunu erken yaşlarda beceremeyebilir. Kendine güvensizlikleri olabilir ve kendini değersiz görebilir. Karar vermek ve bir işe başlamakta da zorlanabilir. Öte yandan, Chiron Koç burcunda başkalarına yardım etmek hususunda çok başarılıdır ve harika bir öğretmen olabilir. Örneğin, Chiron Koç burcunda 7. evdeyse ikili ilişkiler ve evlilik konusunda çok yara almış bir kişi olduğundan dolayı iyi bir ilişki terapisti olabilir. Chiron’u Koç burcunda olanlar yaralarını en çabuk iyileştiren, çevresindekilere şifa verip yol gösteren öncü ruha sahip kişilerdir.

1967-1977 yılları arasına doğanlar Chiron dönüşü yaşayacaklar. Dolayısıyla, bu dönüşü yaşayacak olan kişiler kendilerini şimdiye kadar bazı konularda yeterince ortaya koyamadılarsa, bunu gerçekleştirmek için bir fırsat yaşayacaklardır. Aradıkları cesareti ve özgüveni bulmak kolaylaşabilir. Uyandıran ve aydınlatan enerjiler içine girebilirsiniz. Karşınıza bir çok fırsat da çıkabilir.

Chiron Koç Geçişinin Burçlara Göre Etkisi

Yükselen Koç: İletişimleriniz hız kazanabilir, ufkunuzu genişletecek ve hayata olan perspektifinizi geliştirecek deneyimlerden geçebilirsiniz. Kişiliğinizi daha rahat ortaya koyabileceğiniz ve kendinizi daha kolay ifade edebileceğiniz durumlar oluşabilir. Fiziksel bakımdan bir takım değişiklikler içine de girebilirsiniz. Örneğin, kilo probleminiz varsa kilo vermek için aksiyon alabilirsiniz. Hareketli zamanlardan geçeceğinizden sakarlık ve kazalar oluşabilir, fevri davranışlardan imtina etmeniz gerekir. Genel anlamda bir çok yeni başlangıçlar yaparak hayatınızı şifalandırabilirsiniz.

Yükselen Boğa: Ruhsal bakımından şifalanma getirebilir size Chiron Koç transiti. Değersizlik ve kendini sevmeme durumlarınız varsa aşabilirsiniz. Gereksiz yere ortaya serdiğiniz egolarınızdan kurtulabilirsiniz. Öte yandan, kendinizi bazı zamanlarda yorgun ve bitkin hissedebilirsiniz. Gizli düşmanlıklar ve kıskançlıklar da meydana gelebilir hayatınızda. Aydınlanma ve şifalanma hayatınızda ön planda olacaktır.

Yükselen İkizler: İdealleriniz ve emellerinizle alakalı size yardımcı olacak bir takım fırsatlar karşınıza çıkabilir. Yeni sosyal çevrelere girip size iyi gelecek ve ufkunuzu geliştirecek kişilerle arkadaş olabilirsiniz. Öte yandan, bazı arkadaşlarınızla yaşayabileceğiniz sorunlar nedeniyle yollarınızı ayırabilirsiniz. Dileklerinizle alakalı aksiyon alabilirsiniz ve bir kaçını gerçekleştirebilirsiniz.

Yükselen Yengeç: İş ve kariyer konularında aksayan durumlar varsa bir çare bulabilirsiniz. Kendinize yeni gelecek hedefleri koyabilirsiniz ve toplumdaki yerinizi değiştirmek ve daha iyiye götürmek üzere fırsatlar belirebilir. Lakin çok zor hedefler koymaktan kaçınmanız uygun olabilir. Fazla hayallere kapılmayıp gerçekçi hedefler sizi başarıya götürebilir zira. Böylelikle de başarısızlıklarınızı başarıya çevirebilirsiniz. Ebeveynlerinizden birinin hastalığı gündeme gelebilir.

Yükselen Aslan: İnançlarınızda ve felsefenizde yoğun değişimlerden geçebilirsiniz. Yurtdışına ait konularda daha aktif bir hale gelebilirsiniz ve özgüven sorunlarınızda iyileşmeler de görülebilir. Vizyonunuzu genişletip daha esnek bir hale gelebilirsiniz. Seyahatlerinizde artışlar yaşayabilirsiniz ve bu seyahatleriniz size önemli faydalar getirebilir, ufkunuzu genişletebilir.

Yükselen Başak: Bir takım krizler yaşayarak derin dönüşümlerden geçebilirsiniz. Kredi ve borç gibi konularda sorunlar oluşabilir, miras, eşinizin maddi durumu gibi konularda gelişmeler ve değişimler de meydana gelebilir. Bu dönemde, duygusal travmalarınız ya da psikolojik sorunlarınız varsa tedavi süreci olumlu geçebilir ve şifa bulabilirsiniz.

Yükselen Terazi: İkili ilişkileriniz, ortaklık ve evlilik gibi temalarda yaşadığınız sorunlar varsa, şifalandırmak için karşınıza fırsatlar çıkabilir. Kötü giden bir evliliğiniz varsa boşanma durumları oluşabilir ya da ortaklığınızda problemler yaşıyorsanız bitirebilirsiniz ve böylelikle rahatlayabilir ve manevi şifa bulabilirsiniz. Açık düşmanlarınızla alakalı durumlar da meydana gelebilir. Adli davalar, kontratlar ve anlaşmalar hususunda da gelişmeler oluşabilir.

Yükselen Akrep: Günlük hayatınızın düzeninde ve ritminde zaruri değişimler meydana gelebilir. Kendinize özen göstermeyi ihmal ederseniz, sağlık sorunlarıyla karşılaşabilirsiniz. Çalışma ortamınızda değişimler de meydana gelebilir. Diyet ve sporu hayatınıza daha çok dahil etmelisiniz böylelikle hem ruhsal hem de bedenen şifalanabilirsiniz.

Yükselen Yay: Kendinizi ifade etmek ve yaratıcılığınızı ortaya koymakta yaşadığınız sorunları aşabilirsiniz. Bu dönemde, hayatınızda zevk ve keyif veren şeylerde azalmalar görülebilir. Çocuklarınızın problemleriyle daha fazla ilgilenmek durumunda da kalabilirsiniz. Aşk ve romantizm konusunda yaralanmalar ve hayal kırıklıkları meydana gelebilir ya da aşk hayatınızda yaşadığınız hayal kırıklıklarınız son bulabilir ve gönlünüze göre birini bularak bu konuda şifalanabilirsiniz.

Yükselen Oğlak: Evinizde daha az zaman geçirmek durumunda kalacağınız durumlar oluşabilir, örneğin daha çok seyahat edebilir ya da çalışmak durumunda kalabilirsiniz. Aile, yuva, ev konularında yaşanan sorunlara çözüm bulmak gerekebilir. Yer değişiklikleri oluşabilir hayatınızda. Ebeveynlerinizle bir takım sorunlar oluşabilir ya da onların problemleriyle, hastalıklarıyla uğraşmak durumunda kalabilirsiniz. Mal, mülk, emlak gibi konular da gündeminizi işgal edebilir.

Yükselen Kova: Kardeşleriniz ve yakın çevrenizle olan iletişimlerinizde sorunlar varsa şifa bulabilirsiniz ya da tam tersi problemler oluşabilir. Çevrenizle olan iletişiminizdeki problemleri de aşabilirsiniz. Yapacağınız kısa ya da yurtiçi yolculuklarda şifa veren ve rahatlatan durumlar da meydana gelebilir. Kendinizi ifade ederken yanlış anlaşılmalar oluşabilir. Bu dönemde, insanları daha çok dinlemeli gereksiz yere kendinizi dinletme çabalarından kaçınmalısınız.

Yükselen Balık: Maddi durumunuzda bir takım tatminsizlikler ve sıkıntılar yaşayabilirsiniz. Ancak, bir yandan maddi kayıplar yaşarken manevi anlamda kazançlar yaşayabilirsiniz. Tam tersine, maddi sorularınıza şifa da bulabilirsiniz ve iyileştirmelere gidebilirsiniz. Aşırı sahip olma hırsına kapılmak zarar getirici olabilir. Genelde kazandığınız paranın değerini bilmiyorsanız, değerini bilebileceğiniz durumlarla karşılaşabilirsiniz.

Chiron Koç burcu transitiyle alakalı olarak OPA Career Magazine dergisinde yayınlanmış olan yazıma da göz gezdirebilirsiniz. Ayrıca Türkçesi de mezunu olduğum Astroloji Okulu’nun sayfasında yayınlanmıştır. Aşağıda linklerini bulabilirsiniz.

Tanıtılan Yazılar
Daha sonra tekrar deneyin
Yayınlanan yazıları burada göreceksiniz.
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Henüz etiket yok.
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page