top of page

JÜPİTER YAY BURCUNDA: UZAKLAR YAKIN OLABİLİR


Jüpiter 8 Kasım 2018-2 Aralık 2019 tarihleri arasında Yay burcunda seyahat edecek. Jüpiter bir yılda yaklaşık 120 gün geri hareket halindedir ve burçlar kuşağını 12 yılda tamamlar. Jüpiter’in fonksiyonu geliştirmektir; yönelimleri ise bollaştırma, genişleme, ilerleme ve özgürleştirmektir. Jüpiter en büyük iyicildir. Ilımlıdır ve tarafsızdır. Hoşgörüyü ve esnekliği anlatır. Jüpiter’in haritamızda bulunduğu ev ve yönettiği evler bizim o alanda büyümeyi, gelişmeyi ve özgürleşmeyi istediğimizi anlatır. Fırsatlar ve bolluk bu hayat alanındadır. Öte yandan, Jüpiter’in gölge yanı ise, kontrolsüz büyüme, savurganlık, abartma, ziyankarlık, fanatizm, kibir, etik dışı davranışlar, rehavet ve materyalizmdir. Örneğin, Jüpiter 9. evde ise ruhsal konular, kitaplar, öğrenme, öğretme, yüksek eğitim, dinsel konular, yabancı ülkeler ve kişilerle bağlantılar, yıldızların ilmi, ilahiyat, hukuk, bilgelik ve gerçeği arayışı kişinin arzuladığını ve bu konularda özgürleşmek istediğini anlatır.

Jüpiter Yay burcunda burç yöneticiliğine ve üçlü yöneticiliğe sahiptir. Jüpiter Yay burcundayken hayatlarımıza iyimserlik, coşku, heves ve kendine güven daha çok vurgulanacaktır. Bundan başka, inançlar, felsefe, dini ve ruhsal konular, özgürleşme, uzak seyahatler, yabancılar, yabancı kültürler, yüksek eğitim, üniversiteler, hukuksal konular, uluslararası ticaret ön planda olabilir. Bu konularda genişlemeler ve fırsatlarla karşılaşabiliriz. Ayrıca, hayata daha geniş bir perspektiften bakmaya başlayabiliriz. Spiritüel olarak gelişmeler yaşayıp farkındalığımız artabilir. Kendimizi doğaya daha yakın hissedebiliriz. Sportif faaliyetlere başlamak için de uygun bir transit olabilir.

Eğitimde yenilenmeler ve değişimler de meydana gelebilir. Dünya dışı yaşam ve UFO’lar ile alakalı yeni gelişmeler ve bazı gerçekler ortaya çıkabilir ve yeni gezegen ya da asteroid keşfedilebilir. Astroloji daha da ön plana çıkabilir.

Öte yandan, Jüpiter girdiği burçtaki konuları büyütür ve aşırılaştırır. Bu bağlamda, dini konularda fanatizm, aşırı uç ideolojiler, propagandalar, sahte haberler, enflasyon gibi temaları artırabilir. Ekonomik açıdan kötü olan bazı büyük şirketler iflas edebilir. Riskli durumlara daha kolay girebiliriz.

25 Kasım 2018 tarihinde Jüpiter, Güneş ile kavuşum yapacak. 10 günlük bu süreçte yapacağımız işlerde daha hevesli ve iyimser olabiliriz, bazı şans ve fırsatlarla karşılaşabiliriz. Yaşam bize daha anlamlı gelebilir. Hayatımızda çok istediğimiz ufak ya da büyük şeyler gerçekleşebilir. Uzun zamandır beklediğimiz bir para varsa elimize geçebilir ve hukuksal konularda da olumlu gelişmeler oluşabilir. Öte yandan, dinsel hareketlerde bir büyüme ve fanatizm görülebilir. Kibirli ve ukala tavırlar içine de girebiliriz ya da böyle kişilerle karşılaşabiliriz. Bu süreçte kilo alımı da olabilir ve diyete başlamak çok akıllıca olmaz.

22 Ocak 2019 ve 24 Kasım 2019 tarihlerinde Jüpiter, Venüs ile kavuşacak. Dolayısıyla, büyük ya da küçük mutluluklar yaşayabiliriz. Aşk ve romantizm konuları ön plana çıkabilir, aşık olabiliriz ya da sevdiklerimizle hoş vakitler geçirebiliriz. Seyahat etmek bu dönemde çok eğlenceli olabilir. Sanatsal faaliyetlerde de bulunmak için hoş bir açıdır bu. Şansımız yaver gidebilir. Parasal konularda da güzel gelişmeler meydana gelebilir. Ancak, savurganlık ve müsriflikte de artışlar oluşabilir.

13 Ocak 2019, 16 Haziran 2019 ve 21 Eylül 2019 tarihlerinde Jüpiter, Neptün ile kare açı yapacak. Finans, hukuk ve politik konularda skandallar ve çöküşler görülebilir. Aslında bu durumlar gerçeklerin ortaya çıkmasıyla olacaktır. Sahte peygamberler ortaya çıkabilir ve insanları kandırmaya çalışabilir. Etik ve ahlak dışı durumlar da meydana gelebilir.

5 Mayıs 2019 tarihinde Jüpiter, Mars ile karşıt açı kuracak ve bu açının etkisi 13 Mayıs 2019 tarihine kadar devam edecek. Bu süreçte, toplumda saldırgan davranışlarda artışlar oluşabilir. Cinsel suçlarda da yükselişler meydana gelebilir. Spekülatif durumlara da sebebiyet verebilir bu açı. Bunun yanı sıra, kanun ve kuralları çiğnemek de kolaylaşabilir. Finansal bakımdan sıkıntılı durumlar meydana gelebilir. Harcamalarda artış ama kazançlarda azalış oluşabilir. Borsada düşüşler oluşabilir. Adalet, dinsel ve askeri konularda problemler de meydana gelebilir. Din adamlarına ya da liderlere bir suikast girişimi olabilir.

Sevgilerimle,

Burçin Borazan Tezay

Burçin Borazan Tezay

Tanıtılan Yazılar
Daha sonra tekrar deneyin
Yayınlanan yazıları burada göreceksiniz.
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Henüz etiket yok.
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page