top of page

AY DÜĞÜMLERİ YENGEÇ-OĞLAK AKSINDA (6 Kasım 2018-6 Mayıs 2020)


Ay düğümleri Güneş ve Ay’ın yörüngelerinin kesişim noktalarıdır ve iki sanal noktayı işaret eder. Bu iki nokta birbirine zıt konumdadır. Gezegenlerin aksi istikamette yani saat yönünde ilerler ve bir burca girişleri son dereceden (29) başlar. Ay düğümleri’nin tüm burçlardan geçişi yaklaşık olarak 18,5 yıl sürer ve her 1,5 yılda bir burç değiştirir. Örneğin Kuzey Ay düğümü 11 derece Başak burcunda ise, Güney Ay düğümü 11 derece Balık burcundadır. Doğum zamanımızın Güneş, Ay ve Dünya arasındaki ilişkiyi göz önüne alan matematiksel noktalardır. Ay Düğümleri kişisel karmamızın dengesizliklerini gösterir. Nereden geldiğimizi ve nereye doğru gittiğimizi anlamamız açısından bize fikir verirler. Güney Ay Düğümü(GAD) geçmişimizi, nereden geldiğimizi, ne tür deneyimlerden geçtiğimizi, bize doğal ve kolay gelen özelliklerimizi, gelişmiş taraflarımızı ve artık üstünde çalışmaya pek de gerekli olmayan taraflarımızı sembolize eder. Burası kendimizi güvende hissettiğimiz sığınağımız, bizim güvenli alanımızdır. Kuzey Ay Düğümü (KAD) geleceğimizi, hayat amacımızı, nereye gittiğimizi, karmamızla ilgili olarak hangi deneyimlerden geçeceğimizi ve ruhsal büyümeyi sembolize eder.

Astrolog Aleksandar Imsiragic Ay düğümlerini şöyle tarif eder: “ Ay düğümleri ruhun iki tarafını anlatır, ruhun kendisinin yarattığı dualitedir bu. Ancak, ruh bu iki karşıtlık arasında dengeyi bulmak zorundadır. Kuzey Ay düğümü her zaman bir neden, giriştir ve kapının eşiğinde durur. Öte yandan, Güney Ay düğümü sonuçtur, çıkıştır, ayrılıştır, tükeniştir ve Akrep burcuyla benzeştir, hayat vermez. Ay düğümlerinin ana mesajı kişinin bir şey kazanması için bir şeylerden kurtulması, bırakması gerektiğidir. Bırakılması ve kurtulunması gereken şeyin ne olduğu Güney Ay düğümünün içinde bulunduğu burç ve ev ile simgelenir haritada ve yine kazanılması gereken şeyin ne olduğu ise Kuzey Ay düğümünün içinde bulunduğu ev ve burç ile temsil edilir. “

Ay düğümleri 6 Kasım 2018-6 Mayıs 2020 tarihleri arasında KAD Yengeç-GAD Oğlak aksında ilerleyecek. Bu dönemde, genel anlamda Yengeç burcunun konuları olan aile, ev, yuva, domestik konular, yerleşim, emlak işleri, catering, çevre düzenleme, ormancılık, bahçecilik, denizcilik, doğal terapiler, bakım işleri, otelcilik, inşa ve imalat işleri, esnaflık ve Oğlak burcunun konuları olan devlete ait işler, sosyal ve hiyerarşik düzen, resmi sistemler ve yapılar, devlet görevlileri, iş adamları, şirketler, kamu binaları, finans ve muhasebe, iktisadi konular, ekonomistler, inşaatçılar, mühendisler ile alakalı konular ve temalar ön planda olacaktır.

30 Nisan-27 Temmuz-27 Eylül 2019 tarihlerinde Güney Ay düğümü, Satürn ile kavuşum yapacak ve dolayısıyla Kuzey Ay düğümüyle de karşıt açı kuracak. Ailesel konular ve aile içi ilişkilerimizle alakalı bir takım sorunlar yaşanabilir. Hukuk ve adalet konularında da problemler, gecikmeler, engeller ve yavaşlamalar görülebilir. Ailesel içi ilişkilerde kopuşlara ve ayrılıklara neden olabilir bu transit. Bu vefat şeklinde de görülebilir. Kimilerimiz itibar kaybedebilir, özellikle yüksek mevkilerde olan kişiler bunu yaşayabilir. Eski sorunlar çözülmediyse çözülecektir ya da yeni sorunlar gündeme gelecektir. Satürn ile alakalı hastalıklar da gündemde olabilir. Kemik, dizler, diş, cilt rahatsızlıkları gibi.

4 Nisan 2019 tarihinde Güney Ay düğümü Pluto ile kavuşacak. Yıkan, yeniden yapılandırıp dönüştüren enerjiler iş başında olacaktır. Uzun zamandır bir türlü yapamadığımız ve elzem olan değişimlere artık karşı duramayız çünkü bu enerji bizim kontrolümüz dışında zorla olacaktır. Güç savaşları da yaşanabilir. Bazı sırlar açığa da çıkabilir, skandallar da meydana gelebilir. Ruhsal manada güçlenme ve derinleşme durumları da oluşabilir.

12 Haziran 2019’da Kuzey Ay düğümü Mars ile kavuşacak. Dayanıklılığımız ve motivasyonumuzda artışlar görülebilir. Daha kolay risk alabilir ve bazı konularda daha cesur davranışlar sergileyebiliriz. Yalnız Kuzey Ay düğümü Satürn ile karşıt açı da kuracağından dolayı adımlarımızı ve aksiyonlarımızı düşünmeden değil, planlayarak yapmamız gerekir çünkü sonrasında tökezleyebiliriz.

6 Ocak 2019 tarihinde Oğlak burcunda Güney Ay düğümü tarafında parçalı bir Güneş tutulması meydana gelecek. Bu tutulma hem Pluto hem de Satürn etkisinde bir tutulma olduğundan dolayı dönüştüren, yıkan ve yeniden sağlam bir şekilde yapılandıran bir enerjiyi barındırmakta. Yalnız bu bazı kayıpları ve ayrılıkları da getirebilecek bir tutulmadır. Bunlar kesin ve geri döndürülemez ayrılıklar olacaktır. Örneğin, bu tutulmayla birlikte sevgilinizden ayrıldığınızda bir daha geri dönüşü olmayacaktır.

2 Temmuz 2019 tarihinde Yengeç burcunda Kuzey Ay düğümü tarafında tam bir Güneş tutulması daha gerçekleşecek. Bu tutulma Hades ve Kronos ile kavuşum yapacak. Bu bağlamda, ailesel konular ve geçmişe ait konular ön planda olacaktır. Geçmiş sorunlarımız çözülmek üzere su yüzüne çıkabilir ve bu sorunları hallettiğimizde arınıp şifalanabilme şansını elde edebiliriz. Bunun yanı sıra, otorite figürleriyle bir takım problemler oluşabilir ya da daha yüksek mevkilere çıkmamız için bize destek olabilir bu Güneş tutulması.

Sağlık bakımından bu süreçte mide, göğüs, diz, diş, kemik, cilt ve safra kesesi ile ilgili hastalıklarda artış gözlemlenebilir.

Kişisel haritanızda Yengeç-Oğlak aksları hangi eve düşüyorsa o evin konularıyla ilgili durumları deneyimleyeceğiz demektir. KAD Yengeç-GAD Oğlak geçişinin genel yorumlarını yükselen burcunuza göre okuyabilirsiniz.

Yükselen Koç: Kariyer ve iş konularında parlayabilirsiniz. Eski işinizi bırakıp tamamen farklı bir iş kolu seçebilirsiniz. Ev ve aile ile ilgili durumlar da gündeminizde olabilir. Taşınma, yer değişimi, aileye yeni bir üyenin katılması gibi durumlar meydana gelebilir.

Yükselen Boğa: Hayata bakış felsefenizde yenilikler oluşabilir. Yurtdışı seyahatleriniz ufkunuzu genişletmenize oldukça yardımcı olabilir, yeni bir eğitime başlayabilirsiniz. Kişisel gelişim ön plana çıkabilir. Hukuksal konular da gündeminizde olabilir.

Yükselen İkizler: Diğer kişilerden gelebilecek kazançlar oluşabilir, örneğin eşten. Daha derin ilişkiler geliştirebiliriz. Miras, vergi ve kredi gibi konular ön planda olabilir. Manevi ve maddi değerlerde bir takım değişiklikler söz konusu olabilir.

Yükselen Yengeç: Evlilik kararı alabilirsiniz ve ortak çalışmalar hayatınıza girebilir. İlişkilerle ilgili denge bulmak gerekebilir. Tek başına hareket etmekten çok beraber hareket etmek gerekebilir ve bencil davranışlardan kaçınmak iyi bir fikir olabilir.

Yükselen Aslan: Günlük rutinleriniz, sağlık, iş ortamınız ile ilgili yenilenmeler içinde olabilirsiniz. Örneğin; daha sağlıklı yiyecekler tüketme kararı alabilirsiniz, hayatınızda spor yoksa koyabilirsiniz. İş ortamında daha çok parlama fırsatını da elde edebilirsiniz.

Yükselen Başak: İçinizdeki çocukla daha çok irtibata geçebilirsiniz. Yaratıcılığınız artabilir ve yeni bir hobiye ya da spora başlayabilirsiniz. Romantik bir ilişkiye başlama fırsatı oluşabilir. Sosyal çevreniz de değişiklikler oluşabilir.

Yükselen Terazi: Ailenizle olan ilişkileriniz daha çok ön planda olacak bu süreçte. Yeni bir ev satın alabilir ya da evinizde dekorasyon ya da tadilat durumları oluşabilir. Kariyerinizle ilgili konularda sonlanmalar ve yeni başlangıçlar meydana gelebilir. Kendinizle daha çok vakit geçirme ihtiyacı hissedebilir ve bunun sonucunda kendinizi daha çok sevmeyi öğrenebilirsiniz.

Yükselen Akrep: İletişimsel becerilerinizi geliştirebilir ve fikirlerinizi daha bir cesaretle ortaya koyabilirsiniz. Daha çok seyahat yapma fırsatı elinize geçebilir ve bu seyahatlerde tanışacağınız kişilerle sıcak ilişkiler kurabilir ve ufkunuzu geliştirme şansını elde edebilirsiniz.

Yükselen Yay: Maddi olarak daha fazla kazanımlar elde edebilirsiniz ama harcamalarınız da bir o kadar artacaktır. Gayrimenkul yatırımı iyi bir fikir olabilir bu süre zarfında. İrade gücünüzle daha çok irtibatta olabilirsiniz. Manevi değerlere daha çok önem verebilirsiniz. İnsanlarla daha sıcak ve samimi ilişkiler kurabilme fırsatını yakalayabilirsiniz.

Yükselen Oğlak: Kişisel görünümünüze daha çok önem vermeye, kendinizi ifade etmeye, hayatınızın dizginlerini elinize almanıza, daha çok eğlenmeye, kendinizi daha çok sevmeye ihtiyacınız var. Öte yandan, insanların ne düşündüğünü umursamayı bırakmanız ve hayatınızdan işe yaramayan ilişkileri çıkarmanız gerekebilir.

Yükselen Kova: Sosyal çevrenizi genişletebilir ve yeni arkadaşlıklar kurabilirsiniz. Çeşitli dernek ve grup işlerinde yer alabilirsiniz. Sizinle aynı idealleri ve fikirleri paylaşan kişiler hayatınıza girebilir.

Yükselen Balık: Kendinizle daha çok vakit geçirme ve içe dönme ihtiyacında olabilirsiniz. Spritüel konular ilginizi daha çok çekebilir. Korkularınız ve kaygılarınızla alakalı bilinçaltı çalışmalar yapabilirsiniz. Diyet ve egzersiz konularında değişikliklere gidebilirsiniz.

Sevgilerimle,

Burçin Tezay

Tanıtılan Yazılar
Daha sonra tekrar deneyin
Yayınlanan yazıları burada göreceksiniz.
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Henüz etiket yok.
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page