top of page

KOÇ BURCUNDA DOLUNAY: AKSİYON ALMADAN İKİ KERE DÜŞÜN


25 Eylül 2018 tarihinde saat 5:52’de 1 derece Koç burcunda bir dolunay meydana gelecek. Ay ve Güneş’in 180 derece açıyla karşı karşıya gelmesine dolunay denir. Dolunay zamanlarında içgüdülerimiz ve duygularımız yoğunlaşır. Öte yandan, gerilim ve stres de yaşanır. Yeni ay zamanı başlattığımız projelerimiz ya da aldığımız kararların ve takındığımız tavırların sonuçlarını almaya başlarız, her şey tam olarak görünür haldedir. Dolunay parlak ve göz alıcı ışığıyla tüm gerçekleri ve yalanları aydınlatır ve ortaya serer.

Koç burcu öncü bir burçtur ve ateş elementindendir. Koç burcu başlangıçlar yapan, yenilikçi, lider, çabuk harekete geçen, cesur, girişimci, enerjik, riskçi ve amaç duygusuna sahip bir burçtur. Öte yandan, fevri, çabuk karar veren ve agresif bir tarafı da vardır. Dolunayın yöneticisi Mars ile olan pozitif açısı daha çok mantığımızla değil de, duygularımızla harekete geçebileceğimize, yaratıcı tarafımızı daha kolay bir şekilde ortaya çıkaracağımıza ve niyet ettiğimiz şeyler için cesurane bir tavırla aksiyon alacağımıza işaret ediyor bu dolunay. Öte yandan, dolunayın Satürn ile olan olumsuz açısı ise, enine boyuna düşünmeden, durumlarını artılarını ve eksilerini tartmadan aksiyon almanın bizi çok fazla bir yere götüremeyeceğine ve ancak duvara toslayabileceğimizi anlatıyor. Bu tartma, düşünme ve diplomatik davranma işini Terazi burcunun enerjisi vermekte. Satürn Terazi burcunda yücelir zaten. Dolayısıyla, harekete geçmeden iki kere düşünmekte fayda var. Koç burcunun liderlik tarafını Terazi burcunun diplomatik tarafıyla birleştirip aksiyon almak daha cesur ve akilane bir davranış olacaktır. Çünkü bir de Mars-Uranüs arasındaki kare açıyı göz önüne alırsak, bir işe ve bir şeye ölçmeden biçmeden ve tartmadan bodoslama gitmenin sonuçları pek iç açıcı olmaz.

Bunun yanı sıra, dolunayın hem Şiron hem de Merkür ile etkileşimi mevcut. Bu bağlamda, ilkelerimiz uğruna heyecanlı ve fevri bir şekilde riske girmek uzun vadeli planlarımızı aksatıp sekteye uğratabilir. Bunun sonucunda da dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olabiliriz.

Haritada Merkür-Mars arasında üçgen açı bulunmakta. Dolayısıyla, fikirlerimizi beyan ederken oldukça açık, net ve direkt olabiliriz fakat Merkür-Şiron arasındaki karşıt açıyı da göz önüne almamız gerekir. Zira bu fikirlerimizi sunarken aşırı dobra olabilir ve hatta patavatsız sözler sarf edebiliriz ve bu da karşımızdakini kırıp yaralayabilir. İstenmeyen sonuçlar yaratabilir.

Sağlık bakımından, özellikle migren gibi baş ağrıları, yüze ve kafaya gelebilecek darbeler ya da bu bölgelerde ortaya çıkabilecek rahatsızlıklar gündeme gelebilir. Ayrıca, haritada Hastalık noktası Terazi burcunda bulunuyor ve zaten Ay’ın karşısında Güneş Terazi burcunda yer almakta. Dolayısıyla, bel ve böbreklerimizde de bir takım rahatsızlıklar meydana gelebilir.

Sevgilerimle,

Burçin Borazan Tezay

Tanıtılan Yazılar
Daha sonra tekrar deneyin
Yayınlanan yazıları burada göreceksiniz.
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Henüz etiket yok.
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page