top of page

URANÜS BOĞADA (2018-2026)

Uranüs 15 Mayıs 2018 tarihinde Boğa burcunda transit etmeye başlayacak ama 6 Kasım 2018 tarihinde Koç burcuna geri dönecek, 6 Mart 2019’da yeniden Boğa burcuna geçecek ve 26 Nisan 2026 tarihine kadar bu burçta seyahat edecek.

Uranüs, Güneş çevresindeki dönüşünü 84 yılda tamamlar ve bir burçta transiti ortalama 7 sene sürer. 13 Mart 1781’de Friedrich Wilhelm Herschel tarafından keşfedilmiştir.

Uranüs devrim, özgürlük, insan hakları başkaldırı, isyan, geleneksel olmayan, ani, şok eden, beklenmedik, sarsan, yıkan, trajik durumlar, intihar, bilimsel keşifler, bilgisayarlar, icatlar, depremler, gök gürültülü fırtınalar, siyasi gerilimler, teknoloji, elektrik, radyasyon elektromanyetik, fütürizm, metafizik, astroloji, astronomi, astrologlar, elektrikçiler, teknisyenler, röntgen uzmanları ve yayıncıları sembolize etmektedir.

Boğa burcu sağlamlık, sabitlik, kök salma, verimlilik, üretkenlik, tabiat ana, yaşamın keyifli yanları, mal-mülk, toprak, inşaat işleri, para, tarım, emlak, bankalar, finans, borsa, kaynaklar, rezervler, moda, tasarım, mobilya, bahçe, çevre düzenleme, dekorasyon, el sanatları, sanat temalarıyla ilişkilidir.

Uranüs sarsan, değiştiren ve yenileyen bir enerjidir ama Boğa ise verimlilik,kalıcılık ve üretkenlik arzu eder. Dolayısıyla, bu iki enerji birbirine benzemez. Boğa burcu statükoyu ve var olan düzeni koruma yanlısıdır, değişimi sevmez. Dolayısıyla bu iki enerji farklı yönlere giden oklar gibidir ve çekişirler. Zaten Boğa burcu, Uranüs’ün yönetimi altında olan Kova burcu arasında kare açı oluştuğundan dolayı ikisi arasında direnen ama zorlayan bir enerji açığa çıkar. Ama bu Kova ve Boğa burcunun niteliği sabittir. İşte burada bir ortak noktaları bulunur. Bu bağlamda Uranüs’ün Boğa burcunun temaları bağlamında ortaya çıkaracağı birçok işe yarar yenilikler sabitlenebilir ve kalıcı bir hal alabilir.

Uranüs Boğa burcu geçişinde neler olabilir? Bu yaklaşık 7 yıllık dönemde bankacılık ve para sisteminde devrimler gerçekleşebilir. Kripto paralar hayatımıza girebilir. Daha adil ve eşit bir bankacılık sistemi meydana gelebilir, bankaların insanları sömürmesine dayalı sistem tarihe karışabilir. Tabii bu süreç sancılı olacaktır, radikal sistem değişikliklerinde bu kaçınılmazdır.

Satürn Oğlak burcunda Uranüs Boğa burcunda üçgen açı kuracak. Bu bağlamda, dünyada devlet düzenleri ve kanunlarında köklü değişiklikler meydana gelebilir. Dünya bir ekonomik kriz içine girebilir. Krizler değişmek ve dönüşmek, daha iyi bir sistem yaratabilmek için gereklidir ve bir nevi uyanıştır. Bu görünüm aynı zamanda bazı devletlerin sınırlarının değişmesine ve yeni ülkelerin doğmasına da sebebiyet verebilir. Bu daha çok 2020 yılında Satürn ve Jüpiter’in Kova burcunda kavuşup yeni bir döngüyü başlatmasıyla daha çok ortaya çıkmaya başlayabilir. Çürümüş, köhne ve dogmatik politikalar ve politikacılar sahneden çekilmeye başlayacaktır. Onun yerine vizyonu geniş, aydın, doğaya, bilime ve sanata değer veren, insanları sömürmeyen, dürüst politika sistemleri devreye girecektir. Uzay ve dünya dışı yaşam temaları hayatımızda daha çok yer almaya başlayacaktır. İnsan bilincinde sıçramalar ve farkındalıklar daha çok artmaya da başlayabilir.

Boğa burcu tabiat ana demektir ve dolayısıyla “Gaia” yani Dünya gezegeni Boğa burcuyla temsil edilir. Bu dönemde, küresel iklim değişikliği dünyamızı daha da etkisi altında almaya başlayabilir. İnsanlar bu konuda daha duyarlı ve farkındalık sahibi olmaya başlayabilir. Örneğin, sürdürülebilir, ucuz ve doğal enerjiler insanların hayatında daha çok yer alabilir. Petrol ve türevlerini kapsayan enerjiler bir yana bırakılmaya ve hayatımızdan büyük bir hızla çıkabilir. Bu da pek tabii petrol bakımından zengin ülkeleri ve bu işi yapan büyük şirketleri güç duruma düşürecektir. Politik ve ekonomik dengeler değişmeye başlayacaktır Dünya gezegeninde. Plastik kullanımı da ortadan kalkabilir ve dönüştürülebilir malzemeler hayatımızda daha çok yer alabilir ve kullanılmaya başlanabilir.

Et tüketiminde düşüşler de görülebilir zira Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) tarafından yapılan bir çalışmaya göre sadece bir kilogram sığır eti üretmek için 6.5 kilogram tahıl, 36 kilogram kaba yem ve 15 bin 500 litre suya ihtiyaç var. Endüstriyel yöntemlerle yetiştirilen bir sığır, açık havada otlayan bir sığıra göre çok daha fazla su tüketiyor. Ve dünya çapında giderek daha fazla sayıda hayvan, dışarıda otlatılmak yerine iç mekanlarda besleniyor. Dünyada ekilen 14 milyar hektar arazinin üçte biri hayvan yemi yetiştirmek için kullanılıyor. Bu ise dünyamızı tüketmekte. Bu bağlamda, bu süreçte daha çok insan bitkisel beslenmeye doğru kayabilir, vegan ve vejetaryenlerin sayısında çok ciddi artışlar görülebilir, zaten hali hazırda bitkisel bazlı beslenme Dünya çapında giderek artmakta ve tüketicilerin bu talebini yerine getirmek için Vegan üretim yapan kuruluşlar artmaya başlamıştır. Bunun yanı sıra, bitkisel bazlı beslenme hem daha sağlıklı ve çevreci olup hem de hayvan sömürüsüne karşı etik bir duruştur. Bu zaten tıp çevreleri tarafından da ispatlanmaya başlamıştır. Bundan başka, daha ekolojik ve doğal bir hayata bizi yönlendirecektir Uranüs Boğa burcu transiti. Bu çevreci duruş tabii ki moda sektörüne de yansıyacaktır, çevreye zarar vermeyen kumaşlar ve maddeler kullanılmaya başlayabilir ve deri, kürk üretimi de tamamen son bulabilir.

Öte yandan, dünyamızda depremler, volkanik patlamalar, fırtınalar, kasırgalarda artışlar da meydana gelecektir. Gaia daha aktif bir hale gelecektir. Bu doğa olayları insanları küresel iklim değişikliğine karşı uyarmak ve uyandırmak için bir uyarı niteliği taşımaktadır ve aynı zamanda Gaia yaşayan ve nefes alan bir varlık olduğundan dolayı onda da bir takım değişimler olacaktır pek tabii ki. Bu değişimler her zaman daha iyiye ve güzele doğrudur.

Tarih tekerrürden ibaret olduğu için ve jenerasyon gezegenlerinin döngülerini ve bir burçtaki yerleşimlerini daha iyi idrak etmek bakımından geçmiş zamana yolculuk yapmak gerekir. Bundan 80 yıl önce 1934-1942 yılları arasında Uranüs Boğa burcunda transit etmişti.

  • 6 Şubat 1935 tarihinde "Monopoly" oyunu piyasaya çıktı.

  • 1 Mayıs 1935’te Kanada’da ilk kez gümüş dolar basıldı.

  • 31 Mayıs 1935 tarihinde 7.7 şiddetinde bir deprem Pakistan’ı vurdu ve 50.000 kişi yaşamını yitirdi.

  • 4 Ekim 1936’da İtalyan lireti devalüe oldu.

  • 12 Kasım 1936’da BBC televizyonunda ilk kez bahçecilik ile ilgili bir program yayınlanmaya başladı.

  • 27 Eylül 1937 tarihinde Bali kaplanının türünün yok olduğu duyuruldu.

  • 19 Ocak 1938 tarihinde General Motors adlı şirket ilk kez dizel motorun seri üretimine başladı.

  • 10 Nisan 1938’de Avusturya Almanya’nın bir eyaleti oldu.

  • 25 Ocak 1939’da Şili’de bir deprem meydana geldi ve 10,000 kişi öldü.

  • 26 Ocak 1939 tarihinde İspanyol diktatör Francis Franco Barselona’ya girdi.

  • 16 Mart 1939’da Almanya Çekoslovakya’yı işgal etti.

  • 1 Eylül 1939’da Almanya Polonya’ya saldırdı ve 2. Dünya Savaşı başladı.

Sevgilerimle,

Burçin Tezay

Tanıtılan Yazılar
Daha sonra tekrar deneyin
Yayınlanan yazıları burada göreceksiniz.
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Henüz etiket yok.
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page