top of page

MERKÜR KOÇ BURCUNDA VE RETRO


Merkür 6 Mart-13 Mayıs arasında Koç burcunda seyahat edecek ve 24 Mart-16 Nisan arasında retro harekette olacak.

Merkür’ün temel fonksiyonu iletişimdir. Yönelimleri ise bilgi alışverişi, koordinasyon ve yorumlamadır. Merkür zekayı ve rasyonelliği temsil eder. Merkür’ün Koç burcunda ve direkt olduğu zaman diliminde ise; kendimizi aktif ve enerjik hissedebiliriz. Açık sözlü olma eğiliminde olabiliriz, fakat sınırlarımızı bilmezsek, yani aşırı dobra konuşursak, karşımızdaki kişileri istemeden de olsa incitebilir ve üzebiliriz. Bir konu hakkında alacağımız kararlar daha çabuk olacaktır. Çok ivedi ve düşünmeden kararlar almak bizi bazı durumlarda hayal kırıklığına uğratabilir ve olumsuz sonuçları olabilir. Yaratıcı fikirler üretebiliriz bu dönemde. Pratik ve çabuk çözümler bulabiliriz. Hayatımızla ilgili alacağımız kararlarda daha kolay inisiyatif kullanabiliriz, fakat fikirlerine güvendiğimiz kişilere de danışmak yerinde ve doğru olabilir. Sosyal çevremizle olan iletişimlerimizde girişken davranışlar sergileyebiliriz.

Merkür daha hızlı hareket ettiği iç yörüngesinde Dünya ile Güneş arasına girer. Yörüngesinin bu bölümünde geri gidiyormuş gibi görünür. Bu optik bir illüzyondur. Merkür Güneş etrafındaki dönüşünü 88 günde tamamladığından dolayı bu olay yılda 3 kere olur. Teknik olarak, hiçbir gezegen geri gitmez ve yavaşlamaz da. Biz yer merkezli olarak baktığımızdan dolayı bu yanılsama oluşur, çünkü Dünya da diğer gezegenlerden farklı bir hızda Güneş etrafında döner.

Merkür gerilemeleri aynı zamanda içe dönme zamanlarıdır. Geleceğe yönelik planlarımızı gözden geçirme ve gerekli düzenlemeleri yapma zamanıdır. Ayrıca, hayatınızda tamamlanması gereken eksik durumları tekrar yorumlama, değiştirme, form verme ve yaratma sürecine bizi yönlendirebilir. Merkür’ün Koç burcunda retro olduğu süreçte ise; Koç burcunun fevri, ateşli ve başına buyruk doğası sınırlanacaktır. Bunun yerine, alacağımız kararları enine boyuna düşünmemiz ve fikirlerine değer verdiğimiz kişilere danışmamız uygun olur. Ve pek tabii ki Merkür retro döneminde teknolojik ve iletişimsel konularda da sıkıntılar ve yanlış anlaşılmalar da yaşanacaktır. Yeni bir elektronik alet almak pek yerinde olmaz ya da evimizdeki elektronik eşyaların bozulması muhtemeldir. Internet bağlantılarında da kopmalar yaşanabilir, bilgisayarlarımız çökebilir. Trafik ve ulaşımda kazalar ve sorunlar yaşanabilir. Bavul kaybetmek, yanlış otobüse, vapura binmek gibi durumlarla yüz yüze gelebiliriz. Merkür’ün Koç burcunda olduğu süreçte ise; Koç burcunun fevri, ateşli ve başına buyruk doğası sınırlanacaktır. Bunun yerine, alacağımız kararları enine boyuna düşünmemize ve fikirlerine değer verdiğimiz kişilere danışmamıza neden olabilir. Merkür retro transitinin hangi evinizde olacağını belirlemek için yükselen burcunuzdan Koç burcuna kadar sayın. Örneğin, yükselen burcunuz Aslan ise Koç burcuna kadar saydığımızda 9 burç gitmiş olacaksınız yani 9. evinize gideceksiniz. Lakin haritanızda kıstırılmış ve tekrarlayan burçlar varsa durum değişir. Bunu yaptıktan sonra hangi konularda Merkür retronun ağırlığını hissedeceğinizi, içe dönmelerinizi ve gözden geçirmelerinizi yapacağınızı genel hatlarıyla aşağıda bulabilirsiniz. 1. Ev: Kişisel görünüm, başlangıçlar, genel sağlık. 2. Ev: Maddi ve manevi değerler, diyet ve besin konuları. 3. Ev: İletişim, akrabalar, kardeşler, kontratlar, anlaşmalar, yurtiçi seyahatler. 4. Ev: Ev, yuva, aile, miras, malk,mülk, dekorasyon,taşınma. 5. Ev: Aşk, ilişkiler,çocuklar,sanat, spor, hobi, şans oyunları,eğlence. 6. Ev: Sağlık, iş ortamı, günlük hayatın düzeni ve ritmi, evcil hayvanlar. 7. Ev: Ortaklık, evlilik, ikili ilişkiler, davalar, anlaşmalar. 8. Ev: Borçlar, alacaklar,vergi, sigorta, miras ve ortak kazanımlar. 9. Ev: Eğitim, inançlar, hukuksal konular, yabancılar, yurtdışı yolculuklar. 10 .Ev: Kariyer, başarı, saygınlık, üst mevkideki kişiler. 11 Ev: Sosyal çevre, amaçlar ve emeller. 12. Ev: İnziva,arınma,şifa,hastane ve gizli düşmanlar.

Tanıtılan Yazılar
Daha sonra tekrar deneyin
Yayınlanan yazıları burada göreceksiniz.
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Henüz etiket yok.
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page