top of page

GÜNEŞ AKREPTE

Güneş 23 Ekim saat 8:26'da Akrep burcuna geçiyor. Doğa kendini yenilemek ve ilkbaharda yeniden doğmak için ölür Akrep zamanında. Havalar soğur, hayvanlar gözden ırak olur ve yeniden güç kazanmak için dinlenmeye çekilir. İnsanlarda da içe dönme kendini daha çok göstermeye başlar, çünkü günler giderek kısalır ve geceler uzar.

Akrep burcunun ana teması ölüm ve yeniden doğuştur. Kendini yenilemeyi, yeniden ve yeniden ayağa kalkmayı becerir. Zodyak’ın en uçlarda olan ve anlaşılması zor burcudur. Üç tür Akrep vardır: Kartal,Güvercin ve Akrep. Kartal tipindeki Akrep, biraz Anka kuşu gibidir. Kendi gücünün farkında, hedeflerine kararlılıkla ulaşmayı başaran ve zorluklar karşısında tekrar tekrar ayağa kalkan biridir. Akrep ile sembolize edilen diğer tip ise, şüpheci, kimseye güvenmeyen, başkalarının zafiyetlerinden yararlanmaya çalışan, çıkarcı, egoist, güç ve zevk tutkunu bir tiptir. Güvercin Akrep ise empatik, insanların duygularını ve acılarını derinden hissedebilen, egosunun ötesine geçmiş, şifacı ve mistiktir.

Akrep Mars’ın evidir. Bu burcun birinci dekan yöneticisi Mars, ikinci dekan yöneticisi Güneş, üçüncü dekan yöneticisi ise Venüs’tür. Akrep'in modern yöneticisi ise Pluto'dur. Akrep burcu derin, hassas, gizemli, sezgisel, ketum, araştırmacı, tutkulu, vazgeçmeyen, hırslı, gururlu ,sahiplenici, sadakatli,sıfırdan başlayabilendir. Öte yandan, kuşkucu, kıskanç, kin tutan, kolayca incinen, yıkıcı olabilen, güven ihtiyacında ve duygularını bastırandır.

Akrep burcu, metafizik konularla çok ilgilidir. Görünenin ötesindeki alemleri merak eder ve bu konularda araştırmalar yapar. Hayatı derinlemesine yaşamak ister. Tabii her Akrep burcu metafizik konulara ilgi duyacak değildir fakat derinleri merak eden bir burç olarak, eğer metafizik şeyler ilgisini çekmeyen bir Akrepse, o zaman insan doğası ve psikolojisini merak edecektir. Ketumdur, ser verip sır vermez. Kuşkucu ve güvenlik arayışında bir tip olduğu için karşısındaki insanlara tamamen güvenmeden içini açmaz. İstediği kadarını verir karşısındaki kişinin karakterine bağlı olarak.

Aşk ilişkilerinde paylaşımcı, fedakar, sadık, derin ve tutkuludur. Duygusal konuları kişiselleştirme eğilimi, yıpranmasına ve üzülmesine neden olur. İlişkisini çok fazla incinmediyse eğer, sürdürme taraftarıdır. Akrep burcunun şifacı ve mistik bir tarafı da vardır. Akrep burcu Zodyak’ın en uçlarda ve karmaşık burcudur.

Akrep burcunun hastalıkları: Rahim hastalıkları, erkek ve kadının özel bölgelerindeki hastalıklar, fistüller, mesanede kum ve taş.

Güneş burcu Akrep olan Ünlüler: Leonardo Dicaprio, Ryan Gosling, Emilia Clarke, Julia Roberts, Bill Gates, Marie Antoinette, Prens Charles, Albert Camus, Sylvia Plath.

Sevgilerimle, Burçin Borazan Tezay

Tanıtılan Yazılar
Daha sonra tekrar deneyin
Yayınlanan yazıları burada göreceksiniz.
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Henüz etiket yok.
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page