top of page

JÜPİTER AKREPTE

JÜPİTER AKREPTE

Jüpiter 10 Ekim 2017-8 Kasım 2018 tarihleri arasında Jüpiter Akrep burcunda transit edecek. Jüpiter bir yılda yaklaşık 120 günde geri hareket halindedir ve Burçlar kuşağını 12 yılda tamamlar.

Jüpiter’in fonksiyonu geliştirmektir; yönelimleri ise bollaştırma, genişleme, ilerleme ve özgürleştirmektir. Jüpiter en büyük iyicildir. Ilımlıdır ve tarafsızdır. Hoşgörüyü ve esnekliği anlatır. Jüpiter’in haritamızda bulunduğu ev ve yönettiği evler bizim o alanda büyümeyi, gelişmeyi ve özgürleşmeyi istediğimizi anlatır. Fırsatlar ve bolluk bu hayat alanındadır. Öte yandan, Jüpiter’in gölge yanı ise, kontrolsüz büyüme, savurganlık, abartma, ziyankarlık, fanatizm, kibir, etik dışı davranışlar, rehavet ve materyalizmdir. Örneğin, Jüpiter 9. evde ise ruhsal konular, kitaplar, öğrenme, öğretme, yüksek eğitim, dinsel konular, yabancı ülkeler ve kişilerle bağlantılar, yıldızların ilmi, ilahiyat, hukuk, bilgelik ve gerçeği arayış kişinin arzuladığını ve bu konularda özgürleşmek istediğini anlatır.

Bu dönemde, Akrep burcunun temsil ettiği konularda genişleme ve bollaşma yaşayacağız. Akrep burcu dönüşerek değişimi, yeniden doğuşu, başlangıçları, bitişleri, ölümü ve doğumu simgeler. Haritalarımızda Akrep burcu hangi evimizi kesiyorsa o evin temalarını Jüpiter vurgulayacak, ortaya çıkaracak ve büyütecektir. Bu 1 yıllık süreçte, serbest su altı dalgıçları gibi içimizin derinliklerine inerek şifalandırmak ve iyileştirmek istediğimiz bilinçaltımızdaki çöplükleri temizleyebiliriz. Kendi gücümüzün farkına varabiliriz ve zorlukların üstesinden gelebiliriz. Yıkıntılarımızın arasından dönüşerek bir başka ben yaratabilir ve farkındalığımızı geliştirebiliriz. Jüpiter Akrep geçişinde sırlar ortaya dökülüp gerçekler açığa çıkacaktır. Bu zaman diliminde, okültizm, spiritüellik, parapsikoloji, dini ve felsefi konular dünyada daha çok ön planda olabilir ve daha çok ilgi getirebilir. Öte yandan, Jüpiter Akrep’te manipülatif durumlara sebebiyet verebilir. İnançlarda fanatizm, acımasızlık, derinlere inmeyi abartmak, aşırı bir ölüm korkusu, depresyon, travmatik durumları da vurgulayacaktır.

Jüpiter yakın tarih olarak en son Kasım 1981-Aralık 1982, Kasım 1993-Aralık 1994, Ekim 2005-Kasım 2006 tarihleri arasında Akrep burcunda transit etmiştir. Bu tarihlerdeki dünyadaki bir takım önemli olaylara bir bakalım:

1981-1982

  • Michael Jackson’ın “Thrilller” albümü 30 Kasım 1982’de piyasaya çıktı ve 20 milyon kopya satarak Dünya tarihinin en çok satan albümü oldu. Jüpiter(aşırılık, yaygınlık) Akrep (korku, ölüler, zombiler)

  • Homoseksüel bir erkek AIDS yüzünden öldü ve doktorlar bu hastalığın eşcinseller arasında çok yaygın olabildiğinin farkına vardı. Akrep(ölüm, seks, cinsel hastalıklar) Jüpiter(yayılma)

  • Britanya’ya ait nükleer denizaltı Arjantin’in askeri gemisini batırdı, 323 denizci öldü. (Jüpiter Akrep-derinler, nükleer, ölüm)

1993-1994

  • Bir dergi Fransız Cumhurbaşkanı Francois Mitterand’ın sakladığı kızının fotoğraflarını yayınladı. Jüpiter Akrep( sırların açığa çıkması)

  • Michael Jackson’a 13 yaşındaki Jason Chandler adındaki bir çocuğa cinsel taciz suçundan dava açıldı. Akrep(cinsel suçlar)

2005-2006

  • Kuzey Kore ilk nükleer füze testini gerçekleştirdi. Akrep(nükleer, silahlar, tehlike)

  • Papa 2. John Paul öldü. Jüpiter(din, inançlar) Akrep(ölüm)

  • Horizon uzay aracı Pluto’ya 9 yıl sürecek seyahatine başladı. Jüpiter(uzak yolculuklar) (Pluto Akrep burcunun modern yönetici gezegenidir.)

Jüpiter Akrep’in Burçlara olan Etkisi

Jüpiter’in Akrep burcunda olacağı süre ile ilgili olarak Güneş burcunuzun yanı sıra yükselen burcunuzla ilgili olan yorumu da okumanız sizi daha doğru sonuçlara götürecektir.

Koç ve yükselen Koç: Jüpiter’in Akrep burcunda ilerleyeceği bu dönemde, ruhunuzun ihtiyacı olan derin dönüşümler ön plana çıkabilir. Yaşayabileceğiniz bazı kayıplar ve ayrılıklar sizin hayata olan bakış açınızı değiştirip geliştirebilir. Bunun sonucunda ise, kendinizi özgürleşmiş hissedebilirsiniz. Başkasından elde edebileceğiniz maddi kazanımlar olabilir ve sizin imkanlarınız dışında gelişen imkanlar meydana gelebilir. Terapi ve şifa çalışmaları yapmak da ruhunuza iyi gelecektir ve sizi içsel olarak olgunlaştırıp büyütecektir. Miras, vergi, sigorta, kredi, borç-alacak konuları da gündeminizde olabilir.

Boğa ve yükselen Boğa: Jüpiter’in Akrep burcunda ilerleyeceği bu süreçte, evlilik ve ortaklık hususlarını ortaya serecektir. Evlilik kararı alabilir ya da evlenebilirsiniz. Her türlü ortaklıklardan avantaj sağlayabilirsiniz. Yeni anlaşmalar ve kontratlar gündeme gelebilir. Öte yandan aksayan bir evliliğiniz varsa süre gelen problemler önünüzde büyüyebilir. Ya düzeltmek ya da bitirmek kararı alınabilir.

İkizler ve yükselen İkizler: Jüpiter’in Akrep burcunda ilerleyeceği bu süreçte, iş ortamınız, günlük rutininiz ve sağlığınızla ilgili konuları ortaya çıkarıp göz önüne getirecek. İş yerinizde görev ve sorumluluklarınızda artış olabilir. Bunun sonucunda ise, sağlık ile ilgili sorunlar ortaya çıkabilir. Sinirsel gerginlikler, bağırsak sorunları ve baş ağrıları yaşayabilirsiniz. Bu dönemde, sağlığınıza ekstra dikkat etmeniz ve özen göstermeniz gerekebilir. Beslenme rutininize daha yararlı yiyecekler eklemeniz size iyi gelecektir; bitki çayları içmek, spor yapmak sizi iyi hissettirecektir. Eğer seviyorsanız bir evcil hayvan edinmek de sizi mutlu edecektir.

Yengeç ve yükselen Yengeç: Jüpiter’in Akrep burcundaki bu seyahati aşk, ilişkiler, çocuklar, sanat, spor, eğlence ve hobi gibi konuları ortaya çıkaracaktır. Kalbiniz boşsa yeni bir aşk kapınızı çalabilir. Süregelen ilişkiniz zenginleşebilir, yeni arkadaşlıklar edinebilirsiniz ve sosyal çevreniz genişleyebilir. Kendinizi sanat ve bir hobi yoluyla ifade etme şansını yakalayabilirsiniz. Çocuklarınızla ilgili fırsatlar gelişebilir ve bir çocuk hayaliniz varsa gerçekleşebilir.

Aslan ve yükselen Aslan: Jüpiter’in Akrep burcunda ilerleyeceği bu dönemde, ailesel ve yuvaya ait koşullar ön planda olabilir. Yer değişiklikleri yaşayabilirsiniz ya da evinize gerekli olan dekorasyon ve tadilatları yapabilirsiniz. Mal, mülk, miras ile ilgili konularla uğraşmak zorunda kalabilirsiniz. Geçmişte çözümlenmemiş, saklı kalmış problemlerinize çözüm bulma fırsatı bulabilirsiniz.

Başak ve Yükselen Başak: Jüpiter’in Akrep burcunda ilerleyeceği bu süreçte, iletişimleriniz zenginleşip canlanabilir. Akrabalarınızdan ya da komşularınızdan biriyle dargınlık yaşıyorsanız bunu düzeltme fırsatı elde edebilirsiniz. Bol bol seyahat edebilirsiniz. Almak istediğiniz bir eğitim varsa bu süreçten yararlanabilirsiniz. Dağarcığınıza yeni bilgiler katmak için de hoş bir dönem.

Terazi ve yükselen Terazi: Jüpiter’in Akrep burcundaki bu seyahati maddi-manevi kaynaklarınıza vurgu yapıyor. Gelirlerinizi arttırma fırsatları karşınıza çıkabilir. Hem dışsal hem de içsel kaynaklarınızı yapılandırabilirsiniz. Bunun yanı sıra, daha çok birikim yapmak için girişimlerde bulunabilirsiniz. Ancak, maddi durum grafiğinizi yükseltmek için çok çalışmanız gerekebilir. Bu kadar canla başla çalışmanın sonunda ise ödül büyük ve etkileri uzun vadeli olacaktır.

Akrep ve yükselen Akrep: Jüpiter’in Akrep burcunda ilerleyeceği bu süreçte, hayatınızda yeni başlangıçlar yapma fırsatı sağlayabilir. Fiziksel görünümünüzde değişiklikler olabilir, daha kolay kilo almak gibi. Dünyaya olan yaklaşımınız değişebilir ve bazı şeylerden özgürleşebilirsiniz. Yeni ufuklara yelken açabilirsiniz. Size verilmiş Tanrı vergisi yeteneklerinizi en iyi şekilde kullanma şansını yakalayabilirsiniz ve geliştirebilirsiniz.

Yay ve yükselen Yay: Jüpiter’in Akrep burcunda ilerleyeceği bu zaman zarfında, ruhsal ve manevi bakımdan bazı genişlemeler ve gelişimler yaşayabilirsiniz. Çok yoğun çalışmak durumunda kalabilirsiniz ve bu da sizi yorgun düşürebilir. Bu aşırı çalışma durumunda kalmak vücudunuzu ve sinirlerinizi yıpratabilir. Sağlık sorunları yaşamamak adında kendinize ekstra dikkat etmenizde fayda var. Şifa çalışmaları yapmak(meditasyon, yoga) ve sportif faaliyetlerde bulunmak hem bedeninize hem de ruhunuza iyi gelecek ve sizi koruyacaktır. Okültizm, spiritüellik, parapsikoloji, astroloji gibi konularda araştırmalar yapmak ve okumak eğiliminde olabilirsiniz. Bu dönemde dedikodu ve kıskançlıklardan doğan sıkıntılar ve problemler de yaşayabilirsiniz.

Oğlak ve yükselen Oğlak: Jüpiter’in Akrep burcunda ilerleyeceği bu dönemde, arkadaş çevrenizi genişletebilirsiniz ve daha çok sosyalleşme fırsatları yakalayabilirsiniz. Yeni girdiğiniz çevrelerden kişisel hedefleriniz bağlamında destek görebilirsiniz. Umulmadık şanslar ve kazanımlar kapınızı çalabilir. Geleceğe dair umutlarınız artabilir.

Kova ve yükselen Kova: Jüpiter’in Akrep burcundaki bu seyahati meslek ve kariyerinizle ilgili konuları öne çıkaracaktır. İşinizle ilgili çalışmalarınız toplum tarafından takdir görebilir ve saygınlığınızı artırabilirsiniz. Yüksek mevkideki kişilerle olan ilişkileriniz size amaçlarınızı gerçekleştirmek adına destek olabilir ve fırsatlar yaratabilir. Kariyerinizde başarılarınızla kalıcılığınızı sağlamlaştırabilirsiniz. Uzun zamandır işsiz olanlar da iş bulabilir, kimileri de iş değiştirebilir.

Balık ve yükselen Balık: Jüpiter’in Akrep burcunda ilerleyeceği bu zaman zarfında, içsel ve dışsal yolculuklar yaparak ufkunuzu geliştirme fırsatını yakalayabilirsiniz. Yaşam felsefenizde ve inançlarınızda bazı genişlemeler oluşabilir. Hayalleriniz ve amaçlarınızda bir takım gelişmeler ve değişimler de tecrübe edebilirsiniz. Bu bağlamda, yaşama olan bakış açınız tamamen farklılaşabilir.

Burçin Borazan Tezay

Dip. ASA

Tanıtılan Yazılar
Daha sonra tekrar deneyin
Yayınlanan yazıları burada göreceksiniz.
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Henüz etiket yok.
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page